نشست سالیانه اساتید بصائر سال 1402، در روز شنبه 20 آبان برگزار شد. هر ساله این نشست با حضور مدرسین بصائر به منظور گفتوگو پیرامون دغدغههای تربیتی و همچنین مروری بر فعالیتهای بصائر و چشم انداز مؤسسه برگزار میشود. در نشست سال 1402 میزبان اساتید محترم مؤسسه بصائر و همچنین استاد بزرگوار حجت الاسلام و المسلمین علوی تهرانی بودیم.
در بخش نخست گردهمایی، جناب آقای بخشایش، مدیر مؤسسه بصائر، خلاصهای از فعالیتهای نیمسال اول سال 1402 ارائه کردند. در این گزارش به دورههای برگزار شده، ضبط کلاسهای آفلاین، توسعهی کلاسهای اختصاصی برای مؤسسات و نهادها، اقدامات انجام شده در بخش همیار مدرس و بخش رسانه و همچنین رویدادهای برگزاری شده اشاره شد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین علوی تهرانی به ایراد سخن پرداختند. ایشان ضمن تقسیم فعالیتهای آموزشی به دو بخش تعلیم و تربیت، درباره معنای واژهی رشد در ادبیات قرآنی صحبت کردند و اشاره داشتند که اهل بیت علیهم السلام به ما تاکید کرده اند که خداوند رحمت کند کسی را که علوم ما را بیاموزد و به دیگران آموزش دهد (یَتَعَلَّمُ عُلُومَنا و یُعَلِّمُها النّاسَ). آموزش این علوم مایهی رشد است، اما باید به دنبال این باشیم که منظور ائمه اطهار علیهم السلام چه علومی است؟
در روایات داریم که «غَايَةُ اَلْعِلْمِ حُسْنُ اَلْعَمَلِ»، نتیجهی علم، عمل نيكو است. علم زمانی عملزاست که دو شأن داشته باشد: اول این که ایجاد بینش کند، و دوم این که تعلقات و گرایشات را اصلاح کند. پس باید به دنبال چنین علمی باشیم. در قدم بعدی باید این علم متناسب با گروههای مخاطب ارائه شود. همزمان هم والدین آموزش ببینند و هم فرزندان. در دوران ما دیگر دین ارثی به درد نمیخورد، دین باید درسی باشد.
ایشان در ادمهی سخنان خود به دومین بحث یعنی تربیت پرداختند. تربیت یعنی باید فرد را به جایی برسانیم که در مواجهه با مسائل مختلف، صحیح ترین تصمیم را بگیرد. در این راستا خداوند چهار ظرفیت در وجود انسان گذاشته است و ما فقط باید آنها را رشد بدهیم. این چهار ظرفیت «فطرت»، «نفس»، «عقل» و «قلب» است. پس خداوند زمینه را آماده کرده است و ما نیز باید به دقت عوامل رشد را بشناسیم و در این مسیر حرکت کنیم.
پس از سخنان استاد علوی تهرانی، دکتر سید عبدالحمید ابطحی به طرح مبحثی درباره هدف و شعار مؤسسه بصائر پرداختند. ایشان سوال خود را این گونه مطرح کردند که «معلمانی که از مجموعه دروس و دورههای بصائر استفاده میکنند، چگونه میتوانند این مطالب را به دانش آموزان خود منتقل کنند و چه اقداماتی برای تسهیل این امر پیشنهاد میکنید؟» در این زمینه گفتوگوی ارزشمندی با مشارکت اساتید صورت گرفت. إنشاءالله عملیاتیسازی این نقطه نظرات گامی در راستای تحقق بیشتر اهداف مؤسسه باشد.
دیدگاه خود را بنویسید