ثبت نام دورههای ترم زمستان مؤسسه بصائر آغاز شد. برنامه زمانی دورهها در این ترم به شرح زیر است:
- در این ترم بعضی از دورهها به صورت حضوری، و بعضی از دورهها به صورت مجازی برگزاری میشود. لذا در هنگام ثبت نام به حضوری یا مجازی بودن دوره توجه فرمایید.
- آخرین مهلت ثبت نام تاریخ 8 بهمن 1400 است.
- برای اطلاع از نحوه ثبت نام در دورههای بصائر به صفحه «راهنمای ثبت نام» مراجعه فرمایید.
تقویم آموزشی
چه کسانی میتوانند در دورههای مؤسسه بصائر شرکت کنند؟
- دبیران و معلمان آموزش و پرورش، مخصوصاً فرهنگیانی که به طور مستقیم با سلوک دیندارانه دانشآموزان مرتبطاند مانند دبیران دینی، قرآن، پرورشی، مهارت زندگی، سواد رسانهای و... .
- طلاب حوزه علمیه
- مربیان و اساتید جلسات هفتگی اعتقادی، تربیتی، تفسیری و... .
- مربیان و اساتید قرآنی
چگونه از تخفیفهای دورهها بهره مند شویم؟
در این لینک شرایط بهرهمندی از تخفیفهای شرکت در دورههای بصائر را ببینید. لازم به ذکر است که امکان استفاده از کد تخفیف در ترم بعدی (ترم تابستان و پاییز) فعال خواهد شد.
شرکت در کدام دورهها نیازمند گذراندن پیش نیاز است؟
در بین دورههای ترم زمستان، برای شرکت در دورههای محور مقدس 2، محور مقدس 4، شیطان شناسی 2، سواد رسانهای 2، و تربیت مدرس مهارت جرأت مندی باید پیش نیازهای مربوطه را گذرانده باشید.
معرفی دورهها:
محور مقدس 2 (آدم خوبه)
در این دوره ابتدا دلایل «احکاممحوران» در استناد به برخی روایات مورد نقد قرار میگیرد. ویژگیهای «آنمرد» که «حجّت خداست» در منظومه روایات رفته و نشان داده میشود که مقام خدایی او، اصلاً برای کسی قابل دستیافتن نیست. سپس ضمن نقد «حکومتمحوری»، معنای صحیح «اِکمال دین»، بیان شده و نشان داده میشود که در محضر الهی، قبولی همه اعمال حتّی اعتقاد به توحید منوط به قبولی ولایت «آنمرد» است. در انتها نیز عمق یادگیری دانشجو، با سخنان رایج چالشبرانگیز اعتقادی در جامعه مورد امتحان قرار میگیرد.
درباره دوره محور مقدس 2 بیشتر بخوانید...محور مقدس 4 (نگاهی به شبهات روشنفکری)
در این دوره دیدگاه روشنفکران دینی در «حقمدار» و «استدلالمحور» بودن انسان مدرن بررسی شده و ضمن نقد ادله «اخلاقمحوران»، تقدّم یا عدم تقدّم اخلاق بر دین را مورد کاوش قرار می گیرد. همچنین پس از تجزیه و تحلیل تئوری جدید «رؤیاهای رسولانه»، به نقد دو فیلم اخلاقمحور پرداخته خواهد شد. در انتها نیز قدرت تحلیل دانشجو در مورد چند پدیدۀ فرهنگی جامعه، مورد آزمون قرار میگیرد.
درباره دوره محور مقدس 4 بیشتر بخوانید...
شیطان شناسی 2 (سلاحهای مقدس شیطان)
در این دوره با اشاره به تکنیک هوشمندانۀ شیطان در استفاده از پدیدۀ «نفاق»، تبلور آن در داستانی واقعی از تاریخ را نشان داده و سوء استفاده او از سلاح مقدّس قرآن، سلاح مقدّس عقل و سلاح مقدّس عرفان را مورد بررسی قرار داده و با اشاره به تلاش او در قبولاندن فضایلی قلّابی برای گرفتن حقایق اعتقادی اصیل، راه نجات و راز بزرگ هستی برای پناه گرفتن از شر این دشمن دیرینه، معرفی خواهد شد.
درباره دوره شیطان شناسی 2 بیشتر بخوانید...
تاریخ تحلیلی اسلام
در دورۀ تاریخ تحلیلی، ضمن تبیین اهمیّت مراجعه به تاریخ برای اتخاذ بخشی از عقاید و باورهای اصیل شیعی، رفتارهای منافقان صدر اسلام در آخرین روزهای عمر شریف پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مورد بررسی دقیق قرار میگیرد تا از این رهگذر، جریانهای وقایع بعد از شهادت رسول خدا صلی الله علیه و آله بهتر و بیشتر معنادار شود. سپس در ادامه به دوران حیات سه زمامدار بعد از آن حضرت، نگاهی کوتاه و گذرا خواهیم داشت. در ادامه به گزارش روایت جمعآوری قرآن از منظر شیعه و مقایسه آن با فرآیند تدوین قرآن از منظر مکتب خلفا پرداخته میشود. همچنین در مورد شیطنتهایی که در زمینه جمعآوری میراث رسول خدا صلی الله علیه و آله (اعم از مصحف شریف و روایات به جا مانده از ایشان) و منع و محدودیتهایی که در زمینۀ کتابت و نقل حدیث داشتهاند، مباحثی ارائه شده و با اشاره به پیامدهای خطرناک این اعمال، به گوشهای از تدابیر اهل بیت (علیهم السلام) در حفظ سنّت ذیقیمت شیعی اشاره شده است.
درباره دوره تاریخ تحلیلی اسلام بیشتر بخوانید...
مهندسی من
در این دوره بیان میشود که برای زندگی در هر دوره و زمان باید آن دوره و زمانه را خوب شناخت. در عصر «بحران هویّت» عوامل زیادی در شکلگیری شخصیّت افراد مؤثر هستند. همچنین هویّت فرد نیز تحت تأثیر مهندسی چند گروه، شکل میگیرد. برای مهندسی خودمان، برای «مهندسی من» آنهم در دورانی که فردایش با امروز بسیار متفاوت است باید «دوران ما» را خوب شناخت. هدف از این شناخت و آگاهی، مهندسی بهینه زندگی و به ویژه مهندسی آینده است. در این مسیر به برخی تلاشها برای مهار آینده اشاره شده است.
درباره دوره مهندسی من بیشتر بخوانید...
مهارت جرأت مندی
دورۀ مهارت جرأتمندی در قالب مجموعه علم زندگی طراحی شده است. بسیاری از آسیبهای اجتماعی و اعتقادی و اخلاقی ناشی از ضعف شخصیت افراد و تحت تأثیر جمع واقع شدن به وجود میآید. از این نقیصه با عناوین دیگری چون «فقدان جرأتمندی» یا «ناتوانی در گفتن نه» یاد میشود. ترس زشتی که فرد از جمع و مردم دارد و در نتیجه رفتار خود را بر اساس سلایق دیگران تنظیم مینماید. در مقابل این فضا ترس زیبایی نیز از خداوند وجود دارد که قدرت آدمی را در مقابل هر آن کس غیر اوست، بالا میبرد. در این مسیر تلاش شده جمع معقولی از مباحث اخلاق اسلامی و تکنیکهای مشاوره و روانشناسی در جهت تغییر رفتار و مدیریت افکار به وجود آید.
درباره دوره مهارت جرأت مندی بیشتر بخوانید...
تربیت مدرس مهارت جرأتمندی
در تربیت مدرس مهارت جرأتمندی شیوههای تدریس برای هر درس ارائه میشود و دانشجویان با متدهای صحیح تدریس این کتاب، برای افزایش اثربخشی مفاهیم کتاب، آشنا خواهند شد.
درباره دوره تریت مدرس مهارت جرأتمندی بیشتر بخوانید...
سواد رسانهای 1 (رسانهشناسی)
در دورۀ سواد رسانهای1، موضوع اصلی شناخت تحلیلی رسانه فارغ از نوع و ابزارهای آن و تأثیرات گسترده آن در هویّتبخشی انسانهای عصر جدید است. علاوه بر این، با تحلیل عمیق چرایی نیاز به سواد رسانهای، به چیستی و تعریف مناسب و دقیق آن پرداخته میشود. از تأثیر فراگیر رسانه بر فکر آدمی تا نقش صنعتی شدن اقناع در دوران ما (صنعت رسانه) و اشباع اطلاعاتی ناشی از آن و افزایش کاربردهایش تا جایی که دیکتاتورهای جهان را به نگرانی وا داشته است، سخن به میان خواهد آمد. مهندس نوپایی که عدم آشنایی با او نشانه بیسوادی سپید است. با حل تمرینهای مختلف نیز گامی استوار برای درک «چرایی نیاز به سواد رسانهای» و «چیستی سواد رسانهای» برداشته میشود تا روشن شود در بررسی پیامهای رسانهای، چه مؤلفههایی باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد. این بحث، مقدمهای است برای ورود به مرزهای این دانش جدید و استراتژیک.
درباره دوره سواد رسانهای 1 بیشتر بخوانید...
سواد رسانهای 2 (فرستنده شناسی)
در این دوره در مسیر یادگیری نقد هوشمندانه پیام، «فرستندهشناسی» آموزش داده میشود؛ در پاسخ به سؤال «چه کسی این پیام را فرستاده است؟» به موضوع و اهمیت فرستندهشناسی در تحلیل هوشمندانه پیام پرداخته خواهد شد و در پاسخ به سؤال «چرا این پیام فرستاده شده است؟» انگیزههای بزرگ ارسال پیام توسط بزرگترین تولیدگنندگان آثار رسانهای، مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. همچنین با بررسی چند نمونه از بازیهای رسانهای و آشنایی با یکی از پیشکسوتهای رسانه، به سراغ تأثیر رسانه در اقتصاد جهانی و جذب مردم دوران ما رفته و ضمن اثبات انحصارگرا بودن آنها، به اصلیترین وظیفه اخلاقی هر کس به عنوان فرستنده یک پیام، اشاره میشود.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
سهیلا صبوری
سلام موضوعات انتخابی شما به روز وخیلی بامحتوا وضروری هستندمتشکرم
1045 روز پیش ارسال پاسخاشرف دانش طلب
سلام و عرض ادب و احترام به طراح طرح........بسیار پر محتوا و روشنگرانه بوده و موثر برای خانوادههای عزیز که در این دوران لازم میباشد و تبلیغ طرح خداپسندانه مورد رضایت حضرت صاحب الزمان عج میباشد
1033 روز پیش ارسال پاسخمن که خیلی لذت بردم وحس خیلی خوب نسبت به بصایر دارم تا تونستم منتشر کردم خدا توفیق به اساتید محترم بده وسلامت باشند باصداقت و حسن اخلاق شون هستند
اللهم عجل لولیک الفرج یاصاحب الزمان ادرکنی ولاتهلکنی