اولین جلسه دوره آموزشی پرسش و پاسخ اعتقادی، ویژه مدیران و دبیران جامعه تعلیمات اسلامی برگزار شد. این دوره با محوریت موضوع امامت (با عنوان محور مقدس) توسط جناب آقای دکتر عبدالعلی موحدی تدریس می‌شود. این دوره آموزشی برای شرکت‌کنندگان به عنوان ضمن خدمت منظور خواهد شد.

جامعه تعلیمات اسلامی.JPG

جامعه تعلیمات اسلامی

جامعه تعلیمات اسلامی سازمان آموزشی، غیردولتی و غیرانتفاعی با هدف ترویج تعلیم و تربیت اسلامی است که بر پایه روش‌های نوین آموزشی در ۱۳۲۴ ش در تهران به کوشش عباسعلی سبزواری ملقب به اسلامی، از روحانیان و خطبای مبرّز تهران (متوفی ۱۳۶۴ ش)، تأسیس شد. فعالیت‌های این جامعه در طول مدت خود با فراز و نشیب‌های زیادی برخوردار بوده است اما هم‌اکنون فعالیت‌های آن در سطح کشور گسترده بوده که عمده این فعالیت‌ها در زمینه‌های آموزشی است.

در ۱۳۲۲ ش جمعیت پیروان قرآن به «‌جامعه تعلیمات اسلامی‌» تغییر نام داد. با حمایت و تأیید مراجع تقلید، آموزشگاههای متعددی در تهران تشکیل شد. در ۱۳۲۴ ش طرح تأسیس مدارس روزانه به تصویب رسید و نخستین دبستان روزانه با نام دبستان جعفری تأسیس شد. پس از اندک زمانی تعداد مدارس جامعه تعلیمات اسلامی به 45 واحد آموزشی و پرورشی رسید.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی دربهمن ماه سال 1357 مدارس جامعه تعلیمات اسلامی تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت .

در مرداد ماه 1359 جامعه تعلیمات اسلامی مدیریت تعداد معدودی از مدارس خود را با توجه به مصوبه‌ای از شورای انقلاب فرهنگی به دست آورد و در سال 1368 در پی تصویب قانون مدارس غیر انتفاعی جامعه تعلیمات اسلامی مبادرت به اخذ مجوز و احیای مجدد کلیه مدارس خود نمود. در سال 1383 تعداد دانش آموزان مدارس جامعه تعلیمات اسلامی در شهرهای تهران، یزد، بابل، اردبیل، تبریز، همدان و مهریز به 10000 نفر رسید.

براساس اطلاعات موجود درنشریه درنگ چاپ بهمن ماه 1392 در سال تحصیلی 93-92 در مدارس جامعه تعلیمات اسلامی 14317 نفر دختر و پسر در دوره های مهد ، ابتدایی و متوسطه دوره اول و دوم و حوزه علمیه مشغول به تحصیل می باشند .

امید است که این میراث فرهنگی و ارزشمند که حاصل پایمردی ها و فداکاری ها و شهادت های رادمردانی عاشق و از خود گذشته می باشد همچنان پربارتر و پویاتر به راه خود ادامه دهد و فرهنگ اصیل و غنی اسلام را در جامعه و در بین خانواده ها متبلور سازد. 


دوره پرسش و پاسخ اعتقادی

این دوره با محوریت بحث امامت (با عنوان محور مقدس) و در راستای ارتقای سطح اطلاعات مدیران و دبیران محترم، بویژه دبیران محترم دینی و قرآن و معاونین پرورشی و مربیان امور تربیتی برگزار می شود. استاد دوره جناب آقای دکتر عبدالعلی موحدی (عضو هیأت علمی دانشگاه) هستند. مدت دوره 28 ساعت، در روزهای زوج طبق جدول زیر است. 


معرفی دوره محور مقدس 1

در این دوره در فضای درون شیعی، به دنبال پیدا کردن محور دین هستیم. ابتدا ضمن بیان تعریف صحیح دین به دور از پیش‌فرض‌های ضدّ دینی، سه جریان مهم دین‌ورزی در دنیای امروزی به نام «احکام‌ محور»، «اخلاق‌ محور» و «امام‌ محور» معرفی می‌شود. سپس با نگرشی عقلانی، مبانی فکری «پلورالیسم» و «دلِ پاک» مورد نقد قرار می‌گیرد. در پایان با استناد به آیات و روایات، «امام» به نمایندگی از خدا، به‌ عنوان محور دین معرفی می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با دوره محور مقدس 1 از بسته آموزشی مرزبانی اعتقادی بخوانید: معرفی دوره محور مقدس 1 (سه نامزد)